I dag kommer oppskriften på kebab med smak av middelhavet. Tzatziki er en god dipp som passer til det meste.
Tzatziki
1 boks naturell yoghurt
½ agurk
2 fedd hvitløk
Salt
Malt pepper
Slik gjør du:
Ha yoghurten i et kaffefilter, og la det stå å trekke over en kopp i rundt 30 minutter. Yoghurten skal ha en passe tykk konsistens.
Skrell agurken og riv den på et rivjern. Strø litt salt over og la det stå i 10 minutter. Saltet trekker vannet ut av agurken. Press resten vannet ut av agurken.
Ha yoghurten i en skål og bland inn agurk og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Kjøttfarse
400 g kjøttdeig
1 egg
1 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ss frisk bladpersille, hakket
1 ts salt
Pepper
Frityrkokte potetskiver
3-4 poteter i tynne skiver
Frityrolje
Salt
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene og la farsen stå i kjøleskapet å trekke en stund. Form avlang pølser av kjøttfarsen, og ha på grillspyd. Varm opp oljen og ha i potetskiver. Pensle grillspydene med sitron og olje. Stek eller grill spydene til de er gjennomstekte. Kok de til de har en gylden farge og er ferdig. Ta potetene ut og legg dem på tørkepapir så de får renne av seg. Salt dem med det samme.
Server kebab, frityrkokte poteter og tzatziki sammen med salat etter eget ønske.
Mm, det ser godt ut!
SvarSlettTakk for koselig kommenar!
Jeg har lagt meg til som følger. : )
Det var koselig:)Følger din blogg også!Ha en fin kveld!
SvarSlett