mandag 1. november 2010

Speltstykker med solsikkepesto

I går lagde jeg speltstykker med solsikkepesto og oliven. Det ble noen deilige rundtstykker med smak av middelhavet. Solsikkepestoen innholder solsikkekjerner i stedet for nøtter, som gjør at også nøtteallergikere kan spise denne pestoen. Oppskriften gir ca 18-20 kuvertbrød.


Du trenger:
4 dl vann
2 dl yoghurt naturell
50 g gjær
2 ss olivenojle
1 ts salt
2 dl sammalt spelt
11-12 dl siktet spelt

Fyll:
2 dl svarte oliven

Solsikkepesto:
1 potte basilikum
2 fedd hvitløk
1 ½ dl solsikkefrø
2 dl revet parmesanost
1 dl olivenolje
Salt, pepper

Du gjør:
Varm vann og yoghurt til ca 37 grader, fingervarmt. Rør gjøren ut i væsken. Rør inn olje, salt, sammalt spelt og det meste av det siktede speltmelet. Elt deigen så den blir blank og smidig. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 40 minutter.
Kjør alle ingrediensene til pestoen i en foodprocessor, og smak til med salt og pepper.
Hakk olivenene.

Elt deigen lett om, og del den i to jevnstore emner. Kjevle hvert emne til et rektangel på ca 50x20 cm. Fordel pesto og oliven over deigemnene. Brett deigen i tre fra langsiden.
Skjær deigen i ca 5 cm brede stykker. Legg dem på bakepapir på stekebrett. Dekk til med plast og etterhev brødene i ca 20 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader. Stek brødene midt i ovnen i 15-18 minutter. Avkjøl dem på rist.


1 kommentar:

  1. Så koselig med kommentar på min blogg, hyggelig at du legger deg til som følger. Jeg legger meg til her også, jeg.

    Den pestoen så virkelig fristende ut, den skal jeg prøve ut om ikke altfor lenge..

    SvarSlett