torsdag 7. april 2011

Biff Stroganof

Biff stroganof er en gammel russisk rett fra 1900-tallet, som inneholder biffstrimler og en saus med blant annet rømme. I dag lages Biff Stroganof over hele verden, men med små variasjoner fra sted til sted. Oppskriften holder til 2 personer.

Du trenger:
400-500 storfekjøtt
1 stor løk
150 g sjampinjonger
2 ss olje
4 ss tomatpurè
1 ss hvetemel
1 ½ terning kjøttbuljong
1 ½ dl vann
½ – 1 ts salt
½ ts pepper
2-3 dl rømme
persille til pynt

Du gjør:
Skjær kjøttet i like store strimler. Hakk løken og skjær sjampinjongene i skiver. Varm oljen i en gryte og brun kjøttet til det har fått farge.
Tilsett løk og sjampinjonger og la det frese noen minutter. Rør inn tomatpurèen og hvetemelet. Ha i buljong, salt og pepper.
La kjøttet småkoke på svak varme i 15-25 minutter eller til det er mørt.
Tilsett rømmen og varm opp uten å la sausen koke.
Server gjerne Biff Stroganof sammen med hjemmelaget potetstappe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar