fredag 8. oktober 2010

Kyllingpai med spinat

Pai er kjempe lett å lage, og finnes i mange varianter. Det er supert å servere i selskap, fordi paien kan lages på forhånd og varmes opp igjen senere. I dag har jeg laget en god kyllingpai med fersk spinat. Her finner du oppskriften!

Paien gir 4-6 posjoner.                                  
Paibunn:
150 g smør
200 g hvetemel
Ca 2 ss vann
Fyll:
3-4 kyllingfileter
1 løk
200 g frisk spinat
5 egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
10 sorte oliven
Ca 100 g revet hvitost

Du gjør:
Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca ½ time. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek i ovn ved 200 grader i ca 15 min.
 Skjær kyllingfiletene i biter og stek dem sammen med finhakket løk. Tilsett renset og vasket spinat og fres den til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk salt og pepper. Dryss delte oliven og ost på toppen. Stek paien videre i ca 25 min, til den er gyllenbrun.
Server paien varm eller kald, gjerne med en god salat til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar