tirsdag 12. oktober 2010

Paprika- og tomatsuppe

Det er høstferie for mange, og bedre tid til å lage god mat. Her om dagen fant jeg en oppskrift på paprika- og tomatsuppe i et Bama magasin. Suppen smakte deilig, og kan servers både til lunsj, middag og kvelds.

Til 4 posjoner trenger du:


4 røde paprika, renset og kuttet i terninger
6 plommetomater i biter uten stilk
½ dl rapsolje til steking
2 fedd hvitløk, hakket
1 løk, renset og kuttet i terninger
1 purre, renset og kuttet i terninger
1 grønn chili, renset og kuttet i terninger
1 ts karripasta eller karripulver
½ l vann
1-2 hønsebuljongterninger
1 ss matfløte om ønskelig
Salt og pepper


Stekt aubergine:
1 Aubergine, i små terninger
Rikelig frisk persille, hakket

Slik gjør du:
Dryss litt salt på auberginen og la den ligge i 15-20 min. Dette gjør at den blir mildere i smaken. Skyll av saltet og legg bitene i et håndkle, slik at de renner av seg.
Stek auberginebitene godt i en varm panne. Smak til med salt og pepper. Dryss over persillen og bruk auberginen som garnityr i suppen.

Forbered alle grønnsakene og stek dem godt på middels varme. Tilsett krydderene og stek litt til. Tilsett vannet og buljongterninger. Kok det hele i 20 min til grønnsakene er møre. Kjør blandingen med stavmikser til en suppe. Smak til med salt og pepper, og tilsett den stekte auberginen.

Server gjerne med godt brød!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar