Kyllingspydene:
2 kyllingfilleter
1 sitron
Souvlakikrydder (oregano, timian, paprika, pepper, cumin, salt)
Olivenolje
Bernaisesaus
1 ss finhakket sjalottløk
5 hvite pepperkorn, knust
1 ts knust estragon
2 ss hvitvinseddik
3 eggeplommer
3 ss vann
150 g smør, romtemperatur
1 ss finhakket persille
Evt salt
Ris til 2 personer
Tomat og agurk til pynt
Slik gjør du:
Skjær kyllingen opp i passende biter. Lag marinade av 1-2 ss krydderblanding, olivenolje og sitron. Tillsett kyllingen og la det hele stå i marinaden i minimum 5 timer.
Tre på grillspyd, og legg på grillen. Mens spydene griller setter du på ris, og begynner på bernaisesausen.
Bernaisesausen:
Kok løk, krydder og eddik i en kjele til nesten all væske er kokt inn.
Sett kjelen over et kokende vannbad og visp inn eggeplommer og vann. Visp kraftig til røren tykner. Dra kjelen av varmen.
Ta kjelen opp fra vannbadet, ha i det myke smøret litt av gangen mens du visper. Smak eventuelt til med salt, og tilsett persille.
Når kyllingen er stekt, risen kokt og sausen ferdig, er maten klar til servering.
Ta kjelen opp fra vannbadet, ha i det myke smøret litt av gangen mens du visper. Smak eventuelt til med salt, og tilsett persille.
Når kyllingen er stekt, risen kokt og sausen ferdig, er maten klar til servering.
Serveres med grønnsaker eller en god salat!
Hva er passende størrelse på kylling? 2-3 cm?
SvarSlett