Bunn:
337g oreokjeks
100g smør, smeltet
Bringebærmoussen:
400 g frosne bringebær
90 g sukker
4 gelatinplater4 ½ dl fløte
Topp:
1 pk bringebærgele
Pynt:
Sjokolade, bær..
Knus kjeksene og bland dem med smeltet smør. Kle en form en rund form med bakepapir. Smør kakesmulene ut i bunnen, og sett i kjøleskapet.
Tin de frosne bringebærene og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sil slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Varm opp 1/3 av bringebærene i en liten kaserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de er oppløst. Trekk kaserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde pureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over sjokoladebunnen i formen. Pass på at toppen blir helt jamn. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå noen til til moussen er stivnet.
Lag geleen etter anvisning på pakken. Avkjøl geleen i kjøleskapet eller frysen. Hell så geleen forsiktig over bringebærmoussen og sett kaken tilbake i kjøleskapet.
Kaken er klar til servering når geleen er stivnet.
Den så fantastisk god ut, skal lage den i helgen.
SvarSlettTusen takk:) Den er veldig god. Jeg synes den er enda lettere å lage i rund form:)
SvarSlett