Nå er jeg tilbake fra et fantastisk gårdsopphold på Byrkjelo sammen med klassen min.Vi har hatt en fantastisk uke og opplevd utrolig mye.
Allerede første kvelden var vi med på hjorteslakt.
Dagen etter fikk vi være med på kalvefødsel, noe som var helt fantastisk. Det viste seg at det ble en dramatisk fødsel, men heldigvis overlevde den søte kalven.
Senere på dagen fikk vi besøke et gammelt meieri i Myklebuststøylen.
Vi besøkte også Tine Meieriet i Byrkjelo, som er Norges største.
På torsdagen var det klart for fest, men først skulle min gruppe delta i fjøsstellet klokken 0500. Der fikk vi lov til å hjelpe med vasking, melking og foring.
Etter fjøsstell og froskost begynte arbeidet med å lage fest for innbyggerne i bygden. Vi skulle selv lage meny, mat og pynt. Det ble en variert med meny med blant annet lam vi selv hadde partert tidligere i uken, og selvfanget fjellørret.
Lammet ble tilberedt på ulike måter. Vi serverte lammelår, lammekjøttboller, lammesnadder og carpaccio.
Fjellørreten ble surret i rømme og servert med vårløk og gulrotstaver.
Vi serverte saltkoktepoteter, røstipoteter og potetbåter med rosmarin.
Ellers hadde vi laget ratatouille, ulike salater og dipper.
Til dessert ble det servert sveler med bringebærsyltetøy fra Breim Gårdsmat.
Det ble en fantastisk fest, og klassen gjorde en kjempe bra jobb!
Flott innlegg fra en flott tur, ihvertfall nå når en kommet hjem;)
SvarSlettHehehhe, ja nå sitter bare de gode minnene igjen!:D Det var jo helt fantastisk:D
SvarSlett