Endelig er det fredag og helg! I dag har vi hatt en deilig rett med pesto og scampi, som smaker utrolig godt sammen..
Til 2 personer trenger du:
Pesto
1 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesan
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesan
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
---
15-20 scampi
Olje
Pesto
Salt
Pepper
---
1 pk fersk tagliatelle
Slik gjør du:
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.
Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med basilikum, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje).
Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper.
Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med basilikum, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje).
Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper.
Rens scampiene, og ha de i en stekene sammen med olje. Skru på svak varme, og tilsett noen spiseskjeer pesto. Stek scampiene til de er ferdig og krydre med salt og pepper. Ha resten av pestoen i sammen med olje, og bland godt.
Kok taglitellen etter anvisning på pakken.
God middag!
Denne skal jeg prøve:)) Nam, nam. Jeg bare elsker pesto:)Veldig greit med matbloggen din Julie, så lettvint å bare skikke innom og få ideer til dagens middag!
SvarSlettHa en strålende helg:)
Klem fra tante Trine;)
Heheh:) Det er bra:D Jeg har hatt en travel helg, bakt kaker til en dåp:) Kult at du legger ut oppskrifter. Jeg hadde egentlig planer om å ha interiør pg matblogg..får se hva det blir til :)
SvarSlettKlem