lørdag 23. oktober 2010

Tagliatelle med scampi og pesto

Endelig er det fredag og helg! I dag har vi hatt en deilig rett med pesto og scampi, som smaker utrolig godt sammen..
Til 2 personer trenger du:
Pesto
1 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesan
0,5 dl olivenolje
salt og pepper

---

15-20 scampi
Olje
Pesto
Salt
Pepper
 ---
1 pk fersk tagliatelle

Slik gjør du:
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.

Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med basilikum, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje).

Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper.
Rens scampiene, og ha de i en stekene sammen med olje.  Skru på svak varme, og tilsett noen spiseskjeer pesto. Stek scampiene til de er ferdig og krydre med salt og pepper. Ha resten av pestoen i sammen med olje, og bland godt.
Kok taglitellen etter anvisning på pakken.

God middag!

2 kommentarer:

  1. Denne skal jeg prøve:)) Nam, nam. Jeg bare elsker pesto:)Veldig greit med matbloggen din Julie, så lettvint å bare skikke innom og få ideer til dagens middag!
    Ha en strålende helg:)
    Klem fra tante Trine;)

    SvarSlett
  2. Heheh:) Det er bra:D Jeg har hatt en travel helg, bakt kaker til en dåp:) Kult at du legger ut oppskrifter. Jeg hadde egentlig planer om å ha interiør pg matblogg..får se hva det blir til :)
    Klem

    SvarSlett