mandag 18. oktober 2010

Bursdagskaken min

Det er over en uke siden bursdagen min, men i dag kommer bilder og oppskrift på marsipankaken jeg lagde.

Oppskriften passer til en 26 cm form.

Sukkerbrød:

5 egg
150 gr sukker
150 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Nøytral olje eller formfett til formen.

Slik gjør du for å få en luftig sukkerbunn:
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Ikke pisk ut luften, vær forsiktig. Sikt hvetemel og bakepulver over eggedosisen og velt dette forsiktig inn med en slikkpott. Hell rolig over i en kakeform og stek direkte på 180 grader uten varmluft. Ikke åpne ovnsdøren før kaken er ferdig etter ca 38 min.


Makronbunn:
100 g sukker
70 g malte hasselnøtter/mandler
15 g hvetemel
2 eggehviter
50 g sukker

Slik gjør du:
Bland sukker, malte hasselnøtter og hvetemel. Stivpisk eggehvitene med resten av sukkeret. Bland nøttemassen forsiktig inn i egghviten. Spray kakeformen med formfett og ha bakepapir i bunnen. Hell røren i formen. Stek marengsen ved 100 grader i ca 1 time, til bunnen er sprø. Avkjøl bunnen.



Sjokoladesmørkrem:                                                 

100 g hvit sjokolade
100 g smør
100 g kremost naturell
1 ss vaniljesukker
2,5 dl melis

Du gjør:
Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen romtemperert smør, kremost og vaniljesukker. Rør inn den smeltede sjokoladen, og dertter melis. Sett smørkremen en liten stund i kjøleskapet hvis den er veldig myk.

Del sukkerbrødet i tre lag. Ha makronbunnen på et fat. Smør rørte jordbær på bunnen, og legg den nederste delen av sukkerbrødet oppå. Smør rørte jordbær på sukkerbrødet, og så et lag med stivpisket fløte.  Legg på et nytt lag med sukkerbrød, og smør på like mye jordbær og stivpisket fløte. Legg på det siste laget med kake, og dekk hele kaken med et lag sjokoladesmørkrem.
Dekk hele kaken med marsipanlokk. Du må beregne 500 g marsipan til marsipanlokket, pluss ekstra til pynt. Pynt kaken etter eget ønske.


Fyll til kaken:    
6 dl stivpisket kremfløte
800 g rørte jordbær                                   
Sukker

4 kommentarer:

  1. Kjempefin Julie, jeg ser du har full roen :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk Ailin:) Er hvertfall en begynelse!

    SvarSlett
  3. Jeg er kjempe imponert Julie. Fantastiske retter du tryller frem. Den marsipankaken var bare nydelig;)
    Klem fra tante Trine:)

    SvarSlett