I dag kommer oppskriften på en kake jeg har laget før, en kake med oreobunn, bringebærmousse og gele. Denne gangen har jeg pyntet den med hvit sjokolade, enkelt og dekorativt.
Bunn:
100g smør, smeltet
Bringebærmoussen:
400 g frosne bringebær
90 g sukker
4 gelatinplater4 ½ dl fløte
Topp:
1 pk bringebærgele
Pynt:
Sjokolade, bær..
Du gjør:
Knus kjeksene og bland dem med smeltet smør. Kle en form en rund form med bakepapir. Smør kjeksmulene ut i bunnen, og sett i kjøleskapet.
Tin de frosne bringebærene og kjør dem sammen med sukkert i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sil slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Varm opp 1/3 av bringebærene i en liten kaserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de er oppløst. Trekk kaserollen vekk frå varmen og rør inn resten av den kalde pureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over sjokoladebunnen i formen. Pass på at toppen blir helt jamn. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå noen til til moussen er stivnet. Lag geleen etter anvisning på pakken. Avkjøl gelen i kjøleskapet eller frysen. Hell så gelen forsiktig over brungebærmoussen og sett kaken tilbake i kjøleskapet.
Pynt kaken etter eget ønske.
Kaken er klar til servering når geleen er stivnet.
Åhh denne ser rett å slett nydelig ut :) Så flink du er :)
SvarSlettÅ, tusen takk:D
SvarSlettSå flott den så ut!
SvarSlettDen var lekker!
SvarSlettM:)
Nam....!
SvarSlett