mandag 22. november 2010

Blåbær cupcakes med kremostglasur

I går lagde jeg blåbær cupcakes med kremostglasur. Denne gang lagde jeg kakene i vanlig muffinsstørrelse. De er kjempe saftig og holder seg godt i noen dager.
Oppskriften gir omtrent 20 cupcakes.

Du trenger:

100 g smør
350 g melis
2 ts vaniljeessens
2 egg
2 ts bakepulver
2,5 dl kremfløte
400 g hvetemel
250 g blåbær
Kremostglasur:

100 g mykt smør
200 g kremost naturell
250 g melis
1 ss vaniljesukker
Du gjør:

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland inn bakepulver, kremfløte og mel til en glatt og klumpfri deig. Vend i blåbærene.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 grader i ca 20-25 min. Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Rør sammen romtemperert smør og melis.  Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker.
Ha smørkremen i en sprøytepose og lag fine topper på muffinsene.
Pynt gjerne med friske bær!

4 kommentarer:

  1. Så morsomt - akkurat det laget jeg i går også!

    M:)

    SvarSlett
  2. nam! holder seg i nåken dager? eg trille på besøk i måro eg;)

    SvarSlett
  3. Heheh:P Mammaen din fikk resten:P

    SvarSlett
  4. Hei vi er to jenter på 13 år som skal lage dette på skolen. Så vi lurer på hvor mange cupcaks det blir av denne oppskriften? Takk på forhånd. Svar fort :-)

    SvarSlett