lørdag 20. november 2010

Julebakst- Brune pinner

Jeg klarte ikke å vente lenger med julebaksten. Og det er jo før jul julekakene smaker best! Denne uken lagde jeg Brune pinner. Jeg har aldri lagd disse kakene før, men de ble kjempe god! Så må nok lage en til porsjon av disse!
Oppskriften gir ca 50 stk.

Du trenger:
150 g smør
200 g sukker
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
Egg til pensling
Pynt:
Egg
Perlesukker
Hakkede mandler
Du gjør:
Rør smør og sukker hvitt og bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen godt og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem ut på plate til flate stenger. Pensle med egg, dryss på sukker og mandler og stek i ovnen på øverste rille ved 175 grader i 10-12 minutter. Skjær stengene på skrå mens de ennå er varme. Avkjøl på rist før de legges i tett boks.

1 kommentar:

  1. Disse ser nydelig ut, skal prøve å lage disse i år jeg også :)

    SvarSlett