Jeg har en travel tid foran meg, med flere oppgaver. Derfor legger jeg i dag ut en oppskrift på en rask pastasalat med spekeskinke. Passer godt til lunsj...
Du trenger:
250 g pastaskruer
Pesto
20 sorte oliven, i skiver
10 soltørkede tomater, i biter
10 cherrytomater, delt i to
100 g fetaost, i terninger
1 rødløk, i skiver
1 pk rucolasalat
1 pk annen salat, i biter
Pesto:
1 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesan
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
Du gjør:
Kok pastaskruene etter anvising på pakken. Mens pastaen koker kan du begynne på pestoen. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.
Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med basilikum, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje).
Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper.
Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med basilikum, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje).
Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper.
La de kokte pastaskruene få avkjøle seg litt, før du blander alle ingrediensene til salaten.
Server gjerne med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar