For noen dager siden lagde jeg limemarnerte biffstrimler i tortillaer. Saftige og smakfulle biffstrimler stekt sammen med paprika og løk, servert med rømme og salsa. Kjempegodt...
Oppskriften gir 4 stykker.
Du trenger:
2 biffer av ytrefilet fra storfe à 250g
Finrevet skall av 1 lime
Friskpresset saft av 1 lime
1 frisk grønn chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
En klype sukker
2 ss olivenolje
1 liten løk, skåret i tynne skiver
1 rød paprika, skåret i smale strimler
4 tortillaer
Salt
Pepper
Rømme og tomatsalsa til servering
Du gjør:
Skjær kjøttet i smale strimler. Lag marinaden på følgende måte: Ha limeskallet, limesaften, chilien, hvitløken, sukker, salt og pepper etter smak i et stort fat (det kan ikke være metall!!!). Bland ingrediensene godt sammen. Tilsett biffstrimlene, og vend dem i marinaden til alt er godt dekket. Dekk til med plastfolie, og la kjøttet bli marinert i kjøleskap i 3-4 timer. Snu kjøttet av og til.
Varm oljen i en stor tykkbunnet stekepanne over middels sterk varme. Tilsett løken og den røde paprikaen, og stek under jevnlig omrøring i ca 5 minutter, eller til grønnsakene er myke. Bruk en hullsleiv til å ta biffstrimlene opp av marinaden. Legg dem i stekepannen og stek dem under konstant omrøring i 2-3 minutter. Tilsett marinaden, kok opp, og bland alt godt.
Varm i mellomtiden tortillaene etter anvisning på pakken. Fordel blandingen på tortillaene, og brett inn ene enden før du ruller de sammen.
Serveres sammen med rømme og salsa!
Nå ble jeg helt utrolig sulten. Du lager så mye godt!
SvarSlettM:)
Hihi:) Tusen takk:D
SvarSlett