torsdag 20. januar 2011

Laksefilet med pesto

I dag er det pestomarinert laks som står på menyen. Pesto er kjempegodt og passer til det meste. Lag gjerne en stor porsjon, så du kan bruke til flere retter, eller fryse ned i porsjoner.
Til 2 personer trenger du...
2 stykker laks
Olje
Salt
Pepper
Pesto
Spagetti til 2 personer
---
Pesto:
1 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

75 g parmesan

0,5 dl olivenolje
 
Pepper

Salt
Du gjør:
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.

Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med basilikum, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje).

Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper.
Ha laksefiletene i en oljet ildfast form. Pensle de med pesto, og stek dem i ovnen ved ca 200 grader i 15-20 minutter. Kok Spagettien etter anvisning på pakken.
Server laksefiletene sammen med spagetti, toppet med en god spiseskje pesto.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar