fredag 21. januar 2011

Pai med fetaost og salami

Pai er lett og god mat. Jeg lagde en versjon med salami og fetaost, og den ble utrolig god og smaksrik!

Paibunn:
3 1/2 dl hvetemel
150 g Meierismør
1/2 ts salt
3 ss kaldt vann
Fyll:
100 g fersk spinat , eller 50 g fryst
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
100 g fetaost
8 cherrytomater
10 stenfrie sorte oliven
50 g kryddersalami  
2 ts tørket oregano
3 egg
1 beger crème fraîche

Du gjør:
Kjør ingrediensene til paibunnen i en foodprocessor og la gå til alt har samlet seg. La bunnen hvile under plast ca. 30 minutter.
Trykk eller kjevle deigen ut i en form 24 - 24 cm i diameter. Forstek bunnen ved 225 grader i ca 10 minutter.
 Når du har laget ferdig bunnen, freser du spinat i panne raskt med salt og pepper. Fordel spinat, ost, delte tomater, oliven og salami i strimler i paiskallet. Strø over oregano. Visp sammen egg og crème fraîche. Hell blandingen over fyllet. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge. 

Server gjerne paien med en god salat!



4 kommentarer:

  1. Hallo!
    Du har glemt hvetemelet i oppskriften på bunnen ;-)

    SvarSlett
  2. Hehhehe:) Tusen takk for tipset:P

    SvarSlett
  3. Bare hyggelig :-)
    Masse her som ser veldig godt ut!

    SvarSlett
  4. Tusen takk for det! Din blogg er kjempe bra:) Du kommer til å bli en flink kokk!

    SvarSlett