Fiskekaker er så godt, og hvertfall når de er hjemmelaget. Jeg brukte torskefilet i disse fiskekakene, og serverte de sammen med hjemmelaget remulade! Oppskriften gir 4 porsjoner.
2 ss sylteagurk, finhakket
1 ts kapers, finhakket
3 ss krydderurter - persille, purreløk og kjørvel, finhakket
150 g majones
sitronsaft
Fiskekakene:
600 g torskefilet
1 ½ ss potetmel
1 dl melk
1 dl fløte
3 ss gressløk
Du gjør:
Bland alle ingrediensene til remuladen, og smak til med sitronsaft. La remuladen stå i kjøleskapet og trekke til den skal serveres.
Det er veldig viktig at alle råvarene til fiskekakene er iskalde!
Skjær fisken i terninger og ha den i en food prosessor. Kjør fisk og salt godt sammen til det blir en seig masse. Tilsett potetmel og kjør godt sammen. Spe i melk og fløte til en jevn farse. Tilsett finhakket gressløk. Smak til med nykvernet sort pepper.
Form kakene med en spiseskje og stek dem ferdig på moderat temperatur i en stekepanne.
Server gjerne fiskekakene sammen med remuladen, stekt løk og kokte poteter og gulrøtter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar