søndag 27. februar 2011

Pizza med kjøttboller, pepperoni og champignon

I går var det lørdag, og vi hadde pizza til kvelds. Jeg synes italiensk pizza er det beste, en sprø bunn, med en god og smakfull tomatsaus og en deilig topping, som varierer fra gang til gang. Oppskriften gir 3 italienske pizzaer.
Pizzabunn:
175 g mel
200 g mel til finbakst
1 ts sukker
10 g fersk gjær
1 ts salt
1 ½ ss oliven olje (extra virgin)
2 ¼ dl varmt vann
Pizzasaus:
3 hvitløksfedd

3 sjalottløk

2 ss tomatpuré

1 boks hakkede tomater

½ dl hakket basilikum
Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
1 egg
2 fedd hvitløk, finhakket
En bunt persille, finhakket
1 rød chili, finhakket
½ ts salt
Pepper
Litt cayennepepper
Topping:
250 g revet mozzarella ost
Kjøttboller
100 g pepperoni
3 champignon, delt i tynne skiver
Cayennepepper
Finhakket persille                  
Du gjør:
Bland melet. Bland 225 g mel med sukker, gjær og salt i kjøkkenmaskinens bolle. Sett det til side. Bland olivenolje og varmt vann. Tilsett vann og olje litt etter litt i melet, til alt er godt blandet. Bland inn resten av melet.
Bytt til eltekrok på lav hastighet i 4-5 minutter, til deigen er fast som en ball, glatt og smidig.  Har du ikke kjøkkenmaskin kan du også elte for hånd. Da har du deigen på et lett melet bakebord og elter i ca 10 minutter.
Legg deigen i en oljet bolle og dekk den til. Sett deigen til heving på et lunt sted i 1 ½ - 3 timer, til deigen er nesten doblet i størrelse.
Mens deigen hever, begynner du på sausen. Finhakk hvitløk og sjalottløk, fres forsiktig i olje. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré. Kok sausen på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum.
Bland ingrediensene til kjøttbollene, og stek små kjøttboller i en oljet stekepanne.
Når deigen har hevet, del den i 3 like store emner. Form hvert emne til en ball, og trykk ut til en pizzaform. Bruk fingre eller kjevle og strekk hver bunn til den måler ca 30 cm i diameter. Bunnen skal da være ca 2 cm tykk. Bre tomatsausen over pizzabunnen. Fordel ost over, og ha på kjøttboller, pepperoni og champignon. Dryss over litt cayennepepper, og stek pizzaen midt i ovnen i ca 15 minutter, til den er stekt og fått en gylden farge. Dryss over finhakket persille før servering. Gjør det samme med de to andre pizzaene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar