fredag 11. februar 2011

Pai med sopp og bacon

I dag har jeg laget pai til fredagskosen. Når en spiser middag litt seint, er lett mat som foreksempel pai, et godt alternativ. Server gjerne med en enkel salat.

Paibunn:

3 ½ dl mel

150 g Meierismør

½ ts salt

3 ss kaldt vann

Fyll:
150 g smårettbacon
150 g sopp, oppdelt
Server paien varm, gjerne med en god salat.
1 purreløk, det grønne, finhakket
100 g revet ost
3 egg
3 dl matfløte
½ ts salt
½ ts pepper
Du gjør:
Kjør ingrediensene til paibunnen i en foodprocessor og la den gå til alt har samlet seg. La bunnen hvile under plast ca. 30 minutter.
Trykk eller kjevle deigen ut i en form 24 - 24 cm i diameter. Forstek bunnen ved 225 grader i ca 10 minutter.
Sprøstek baconet. Fres soppen i baconfettet, la purreløken surre med mot slutten. Legg bacon, sopp og løk i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, fløte og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien ved 175 grader midt i ovnen i ca 35 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar