torsdag 24. februar 2011

Aniskringler

Fersk gjærbakst er noe av det beste som finnes. Her om dagen bakte jeg aniskringler, og i dag kommer oppskriften.


 Til 24 aniskringler trenger du..
50 g gjær
100 g smør
5 dl væske (jeg bruker 50:50 med vann og fløte)
1,5 dl sukker
4 ts hele anisfrø
Ca 12 dl hvetemel
+ ca 1 dl til utbaking
Pynt:
1 egg til pensling
Sukker
Du gjør:
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret i en kjele, og ha væsken oppi. Varm opp til det når 37 grader(fingertemperatur).løs opp gjæren i væsken. Bland i sukker og anisfrø. Ha hvetemelet i, og elt deigen godt, før du setter den på hev et lunt sted i ca 45 minutter.
Ha deigen på bakebordet sammen med litt ekstra hvetemel. Kna deigen til den blir smidig, før du deler den opp i 24 like store emner. Trill emnene til fingertykke pølser og form dem til kringler. Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater, og la dem etterheve i ca 20 minutter. Pensle kringlene med sammenvispet og strø sukker over dem.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 10 minutter til kringlene har fått en fin gylden farge.

Nytes så fersk som mulig!

1 kommentar: