onsdag 9. februar 2011

Fylt paprika

Her om dagen lagde jeg fylt paprika til middag. Har lenge hatt lyst å prøve det, fordi det hørtes så godt ut. Og godt var det.. Jeg lagde en norsk variant, veldig lett fordi den skal stekes i ovnen, og lager seg egentlig selv.

Til 4 fylte paprikaer trenger du..

4 stk paprika i forskjellige farger
Kjøttfyllet:
400 g kjøttdeig
1 stk løk, hakket
1 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts chilipulver
Sausen:
3 dl matfløte
2 ss hakkede friske urter eller samme antall tørkede i ts
½ ts salt
 ½ ts pepper
Garnityr:
2 dl grovt revet hvitost
Du gjør:
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttfyllet.

Skjær av toppen på paprikaene, rens og skyll dem. Fyll dem med kjøttfyllet.
Legg paprikaene i en stor ildfast form, dryss over ost, og hell fløten i formen. Dryss salt, pepper og urter i fløten. Stekes på 200 °C i ca. 45 minutter.

Serverer gjerne med pasta, ris eller brød.

Fylt paprika servert med ris og fløtesaus


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar