tirsdag 1. februar 2011

Foccacia med cherrytomater og urter

I helgen bakte jeg en kjempegod foccacia med urter. Foccacia kan serveres til supper og salater, eller toastes med godt pålegg. Om ikke hele foccaciaen blir oppspist, pleier jeg å fryse den i passende biter, som kan spises til kvelds og lignende.
Til en 1 foccacia i langpanne trenger du...
25 g gjær
4 dl vann
½ dl olivenolje
1 ts salt
1 dl hakkede urter, f.eks. oregano, rosmarin og timian
Ca 1 l hvetemel
Pynt:
Ca 8 cherrytomater, delt i to
Rosmarin
Maldonsalt
Olivenolje
Du gjør:
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm vannet til 37 grader. Hell litt av vannet over gjæren og rør den er helt oppløst. Tilsett resten av vannet, oljen, saltet, urtene, og det meste av melet. Elt deigen til den er smidig og slipper bollen, for hånd eller i kjøkkenmaskin. Dekk bollen og la den heve i ca 40 minutter. Trykk deigen ut i en bakepapirkledd langpanne. Ringle over masse olivenolje, og lag små fordypninger i deigen. Stikk de delte cherrytomatene i fordypninger, og strø over godt med maldonsaltog rosmarin. Stek foccaciaen ved 250 grader midt i ovnen, i ca 15 grader, til brødet er stekt og fått en fin gyllen farge. Avkjøl foccaciaen på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar