onsdag 29. desember 2010

Tetrøfler

I dag kommer oppskriften på noen tetrøfler jeg lagde. Disse var himmelsk gode, og min helt klare favoritt blant konfekten. Oppskriften gir ca 20 trøfler.

Du trenger:
1 ¼ dl fløte
1 ts Earl Grey-te
300 g lys kokesjokolade
150-200 g mørk kokesjokolade, 64%
Du gjør:
Kok opp fløte og te, ta det av varmen og la teen trekke i 3-5 minutter. Finhakk den lyse sjokoladen og sil omtrent halvparten av den varme fløten over. Rør så sjokoladen smelter og blir blank og kremaktig.
Sil resten av fløten i sjokoladefløten, og rør hele tiden. Legg plastfolie tett nedover massen så det ikke dannes kondens, og avkjøl massen i romtemperatur til neste dag.
Fyll trøffelmassen i en sprøytepose med glatt spiss, og sprøyt ut små topper, 2x2 cm, på stekebrett. La dem stå ca 1 time, og trill så emnene til runde kuler. La kulene tørke uten å dekkes til, i romtemperatur til neste dag. Sett dem så i kjøleskap ca 1 time. Smelt den mørke sjokoladen i vannbad, og dypp kulene i den. Rull kulene i melis når sjokoladen har stivnet. Oppbevar konfekten kjølig i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar