I dag kommer en oppskrift på deilige porsjonsfoccacia, perfekt til lunsjen. Jeg serverte disse porsjonsfoccaciaene med fersk mozarella, tomat, balsamicomarinert rødløk, maldonsalt og nykvernet pepper. Mmm...
5 dl lunkent vann
25 g fersk gjær
1 ts grovt havsalt
½ ts sukker
4 ss olivenolje
Ca 700 g spelt
Du gjør:
Bland alle ingrediensene (men hold i igjen litt på melet) i bakebollen, og kjør ved lav hastighet til alt er godt blandet. Øk hastigheten og elt deigen i ca 10 minutter. Juster eventuelt med resten av melet. Du skal nå ha en blank og smidig deig.
Bland alle ingrediensene (men hold i igjen litt på melet) i bakebollen, og kjør ved lav hastighet til alt er godt blandet. Øk hastigheten og elt deigen i ca 10 minutter. Juster eventuelt med resten av melet. Du skal nå ha en blank og smidig deig.
Hev deigen i minst 40 minutter, men helst mer enn 1 time, til deigen er dobbel størrelse.
Ha mel på bakebordet og kjevle ut deigen til den blir passe tykk. Stikk ut små foccacia i ønsket størrelse, med en kopp eller lignende. Legg minifoccaciaene på en bakepapirkledt stekeplate.
La brødene etterheve i minst 45 minutter. Stikk nedi noen sorte og oliven og cherrytomater hvis du har. Ringle over god olivenilje og strø litt maldonsalt over.
Stekes ved 225 grader i 12-15 minutter, til foccaciaene er gjennomstekte og har fått en fin og gylden overflate.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar