tirsdag 21. desember 2010

Tomatsild

Hos meg er det kjempe travelt nå før jul. Håper jeg får tid til mer blogging framover. 
Denne uken laget jeg tomatsild til pappa. Til og med jeg som ikke liker tomatsild, likte denne. 

Du trenger:
4-5 kryddersildfileter
1 liten løk i mindre biter
1 ss tørket dill
1 laurbærblad

Lake:

1 dl rapsolje
1 dl tomatpuré
1 dl sukker
1 dl 7 % eddik
nykvernet pepper

Du gjør:
Vann ut sildefiletene i 2-5 timer, avhengig av hvilket merke sild du har kjøpt. Ha oljen i en kjele og varm opp, trekk kjelen til side og pisk inn tomatpuré og sukker. Rør inn eddiken og avkjøl. Legg biter av sildefiletene lagvis med løk, dilldryss og lake på krukke eller glass og legg laurbærblad på toppen. Kan med fordel stå en dag i kjøleskapet og holder seg godt et par uker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar