Rømmesild
3 kryddersildfileter
1 ss sukker1 ss eddik
1,5 dl rømme
1/2 dl fløte
litt grovstøtt pepper
½ ts sennep
1 ss hakket gressløk
litt sitronsaft
Du gjør:
Legg silden i vann i 3-5 timer, så ikke den blir for salt.Rør sukkeret ut i eddiken og tilsett rømme, pepper, sennep, sitronsaft, gressløk. Bland dette godt sammen. Tilslutt tilsettes fløten som blandes godt i, og deretter silden som er skåret eller klippet i passe biter. La silden trekke til neste dag.
Karrisild
3 kryddersildfileter
3 dl lettrømme
1 ss karri
1 dl finhakket purre
1 lite eple , i små terninger
2 ss finhakket dill
Du gjør:
Legg sildefiletene i vann eller like deler vann 3-5 timer, så de ikke blir for salte. Skjær eller klipp silden i biter.Bland sammen sausen og hell den over silden. La silda stå og trekke ca 1 døgn før du serverer den.
Mmm ... dette hørtes veldig godt ut! Har aldri tenkt på å lage eget sildepålegg, men det virker jo ikke altfor vanskelig. Hm. Skal definitivt tenke på å prøve dette en dag :D
SvarSlettM:)