fredag 10. desember 2010

Balsamicomarinert kyllingfilet

Kylling er sunt og godt kjøtt. I går lagde jeg balsamicomarinert kyllingfilet sammen med en frisk tomat- og rødløksalat.
Til 2 personer trenger du:
2 kyllingfileter
1-2 fedd hvitløk
3 ss balsamicoeddik
1 ss oliven olje
Salt
Pepper
Tomatsalat:
4 tomater
1 rødløk
2 ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper

Du gjør:
Finhakk hvitløk og bland sammen balsamicoeddik og olivenolje til en marinade. Ha kyllingfiletene i en ildfast form og pensle dem med marinaden. Dekk over formen. Jo lenger filetene får stå og trekke, jo bedre smak blir det. Sett oven på 200 grader.
Skjær opp rødløk og tomat i små biter og ha det i en skål. Bland sammen balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper. Bland godt, så det blir en jevn dressing. Bland dressingen sammen med rødløken og tomatene, og la det stå i kjøleskapet og trekke en stund.
Brun kyllingfiletene noen minutter på hver side i en stekepanne på sterk varme. Ha kyllingfiletene tilbake i den ildfaste formen og inn i ovnen på midterste rille i ca 20 minutter.
Serveres med ris.

2 kommentarer: