torsdag 7. oktober 2010

Gresk salat

I dag kommer en deilig gresk salat, som smaker akkurat slik du får servert den i Hellas! Salat er et fint alternativ til lunsj, og denne salaten blir du mett av!

Til 2 personer trenger du:

4 tomater
1/2 agurk
1 grønn paprika
1 rødløk
2 skiver fetaost
En håndfull sorte oliven i skiver
Sitron
Olivenolje
Oregano og timian

 Du gjør:
Skjær tomatene opp i båter. Skrell agurken, og skjær den i halvmåner. Paprika og løk skjæres i ringer.
Fordel alle grønnsakene i to skåler, og strø olivenene over. Legg ett stykke fetaost på toppen av hver salat. Strø litt timian og oregano på fetaosten. Bland olivenolje og sitronsaft, og ringle over salaten og fetaosten.

Ønsker du å lage en tzatziki til, trenger du følgene:

1 boks naturell yoghurt    
½ agurk
2 fedd hvitløk
Salt
Malt pepper
Du gjør:
Ha yoghurten i et kaffefilter, og la det stå å trekke over en kopp i rundt 30 minutter. Yoghurten skal ha en passe tykk konsistens.
Skrell agurken og riv den på et råkostjern. Strø litt salt over og la det stå i 10 minutter. Saltet trekker vannet ut av agurken. Press resten vannet ut av agurken.
Ha yoghurten i en skål og bland inn agurk og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.
 God lunsj!

1 kommentar:

  1. Hei, hei:)
    Her var mye inspirasjon Julie. Kommer nok til å titte innom her igjen ja. Koselig at du ville følge bloggen min, har lagt meg til som følger hos deg også.
    Ha en strålende helg:)
    Klem

    SvarSlett