fredag 29. oktober 2010

Blåbær cupcakes!


Forrige helg lagde jeg mini blåbær cupcakes til lille søte Viktor sin dåp. De ble kjempe søte, og smakte deilig!

Deigen:

100 g smør
350 g melis
2 ts vaniljeessens
2 egg
2 ts bakepulver
2,5 dl kremfløte
400 g hvetemel
250 g blåbær
 
Blåbær frosting:
250 g blåbær
200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
200 g smør
2 ts vaniljesukker
6,5 dl melis

Pynt:
Store blåbær

Slik gjør du:
Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland inn bakepulver, kremfløte og mel til en glatt og klumpfri deig. Vend i blåbærene.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli omtrent 20 store muffins, eller 70 små. For å lage små muffins ha deigen i en brødpose. Klipp hull i ene tuppen og sprøyt deig formene. De skal ikke være mer enn 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 min. Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Til blåbærfrostingen har du først blåbærene i en liten kjele mens du moser dem og varmer dem opp på middels varme. La de småkoke under stadig omrøring i ca 10-15 minutter. Det skal bli som en tykk blåbærgrøt, så mesteparten av væsken bør være fordampet.  Mos blandingen gjennom en sikt så alle klumpen forsvinner.
Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Rør inn den smeltede sjokoladen, den kalde blåbærmosen og tilslutt melis. Om du synes kremen er for bløt kan du sette den en liten stund i kjøleskapet. Frostingen må være så fast at den holder fasongen når den sprøytes.
Ha kremen i sprøyteposen og lag søte kremtopper på hver muffins. Pynt med et blåbær på hver kake.
Tips!
Det er viktig at blåbærene koker godt inn slik at mesteparten av fuktigheten forsvinner.  Hvis den er for mye vann i, blir konsistensen på kremen for tynn. Da må du tilsette enda mer melis.

7 kommentarer:

 1. Btw..
  Kan den frostingen der går som fyll i en kake?
  Ser for meg sukkerbrød delt i tre, et lag med skogsbær og pisket krem og så ett lag med den frostingen( bare med skogsbær og ikke bare blåbær da)
  Eller blir det for heftig?

  SvarSlett
 2. Jeg tror kanskje det blir for mye.. Er ganske søt.. men går jo kanskje an å prøve med enda mer bær, bare den ikke blir for flytende da.. :)

  SvarSlett
 3. Ante meg, pokker :(
  Virket bare så utrolig yummy :D

  SvarSlett
 4. Har du kake til helgen? Du reiser vel til oslo på fredag?:P

  SvarSlett
 5. Jupp, bryllupskake som skal leveres i morgen :)
  Tredje kaken står i ovnen nå, og full kakepynt laging i kveld:)

  SvarSlett
 6. Ja det stemmer ja! Haha, off, lykke til da:D:D

  SvarSlett