tirsdag 5. oktober 2010

Tyrkisk bulgursalat

I dag har jeg laget Tyrkisk bulgursalat. Det er en deilig salat med mye smak, og du kan selv velge hvor sterk du vil ha den. Bulgur får du kjøpt i innvandrerbutikker, og er kjempe godt!


Til en stor skål salat, ca 4 personer, trenger du:


0,5 kg bulgur
5-6 dl kokende vann                                 
2 store løk
3 chili
2 små bokser tomatpure
Timian
Olje
4 vårløk
1 bunt persille
4 tomater
1 agurk
Hermetiske chili
2-3 sitroner
Salt

Legg bulguren i en ildfast form og hell det kokende vannet over. Bulguren skal trekke til seg vannet, så det trenger litt tid på seg. I mellomtiden surrer du hakket løk, chili og timian blank i en panne med olje. Det er viktig å ikke å for sterk varme. Det skal ikke svi seg. Tilsett tomatpureen og la det stå å surre på svak varme. Rør av og til.
Kutt opp vårløk, persille, tomater og agurk. Hvis du vil lage en sterk bulgursalat kan du tilsette noen hermetiske chili. Disse er veldig sterk, og du får kjøpt de på glass i innvandrerbutikker.
Når bulguren har trukket til seg alt vannet  kan du blande den tomatpureblandingen. Legg alle de oppkuttede grønnsakene i en skål og bland det hele med bulguren. Press 2-3 sitroner over salaten og salt den godt.

I Tyrkia spiser de bulgursalat i salatblader fra isbergsalaten. Salaten passer godt som tilbehør til grillmat, eller som en rett til middag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar