søndag 2. oktober 2011

Drømmerull

Drømmerull er en av de mest kjente rullekaken vi har i Norge. Kaken består av myk sjokoladekake med en deilig smørkrem smakssatt med vanilje.
Du trenger:
3 egg
1 eggehvite
125 g sukker
60 g potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
Fyll:
100 g smør
120 g melis
2 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
Pynt:
Sukker

Du gjør:
Pisk eggene, eggehviten og sukkeret til en lys og luftig eggedosis. Sikt sammen potetmel, bakepulver og kakao, og vend forsiktig inn i eggedosisen.
Smør deigen jevnt utover i stor bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 190 grader i 10 minutter.
Hvelv kaken ut på et kjøkkenhåndkle som er strødd med sukker. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over.
Pisk mykt smør luftig sammen med melis, vaniljesukker og eggeplommen. Bre smørkremen over den kalde kaken, og rull den sammen fra langsiden. Renskjær kantene. Sett kaken på et passende fat  og avkjøl kaken en stund i kjøleskapet før den skjæres i skiver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar