søndag 24. oktober 2010

Dåpskake til lille søte Viktor!

I dag har vi vært i dåp til lille søte Viktor! Jeg hadde med meg dåpskake, en marsipankake med makronbunn, jordbær, nøttekrem og hvit sjokoladekrem!

Oppskriften passer til en 26 cm form.

Sukkerbrød:

5 egg
150 gr sukker
150 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Nøytral olje eller formfett til formen.

Slik gjør du for å få en luftig sukkerbunn:
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Ikke pisk ut luften, vær forsiktig. Sikt hvetemel og bakepulver over eggedosisen og velt dette forsiktig inn med en slikkpott. Hell rolig over i en kakeform og stek direkte på 180 grader uten varmluft. Ikke åpne ovnsdøren før kaken er ferdig etter ca 38 min.

Makronbunn:
100 g sukker
70 g malte hasselnøtter/mandler
15 g hvetemel
2 eggehviter
50 g sukker

Slik gjør du:
Bland sukker, malte hasselnøtter og hvetemel. Stivpisk eggehvitene med resten av sukkeret. Bland nøttemassen forsiktig inn i egghviten. Spray kakeformen med formfett og ha bakepapir i bunnen. Hell røren i formen. Stek marengsen ved 100 grader i ca 1 time, til bunnen er sprø. Avkjøl bunnen.

Fyll til kaken:  
6 dl stivpisket kremfløte
Hakkede valnøtter
800 g rørte jordbær                                   
Sukker

Sjokoladesmørkrem:                                                 

100 g hvit sjokolade
100 g smør
100 g kremost naturell
1 ss vaniljesukker
2,5 dl melis

Du gjør:
Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen romtemperert smør, kremost og vaniljesukker. Rør inn den smeltede sjokoladen, og dertter melis. Sett smørkremen en liten stund i kjøleskapet hvis den er veldig myk.

Stivpisk fløten og ha i hakkede valnøtter.

Del sukkerbrødet i tre lag. Ha makronbunnen på et fat. Smør rørte jordbær på bunnen, og legg den nederste delen av sukkerbrødet oppå. Smør rørte jordbær på sukkerbrødet, og så et lag med stivpisket fløte.  Legg på et nytt lag med sukkerbrød, og smør på like mye jordbær og stivpisket fløte. Legg på det siste laget med kake, og dekk hele kaken med et lag sjokoladesmørkrem.
Dekk hele kaken med marsipanlokk. Du må beregne 500 g marsipan til marsipanlokket, pluss ekstra til pynt. Pynt kaken etter eget ønske.


6 kommentarer:

 1. Så utrolig flott den ble Julie, jeg er mektig imponert nå :)
  Og jeg skjønner og at det er flere enn meg som har pearl i boks ;)

  SvarSlett
 2. Hhaha, skriften ble så skjev.. men det kommer seg vel.. og den perlespary var litt vanskelig å styre, så ble litt mye spray på bamsen!

  SvarSlett
 3. Jeg synes skriften så flott ut jeg, jeg er jo så sinnsykt skjelven jeg så mitt blir alltid litt sånn....... hehe
  Og ja, lett å gi litt mye, men det finner du ut av etterhvert- tips er å ha litt avstand til det du sprayer, da er det lettere å se hvor mye du trenger :)
  øvelse øvelse og du er jo bare kommet sinnsykt langt på så kort tid da, og jeg ser jo og at du trekker kaken utrolig flott, nei en real konkurent skjønner jeg ;)

  SvarSlett
 4. Hahah, Ailin jeg kommer aldri til å ta deg igjen! Du er så sykt flink:D

  SvarSlett
 5. Klart du gjør kjære deg, ikke undervurdere deg selv!

  SvarSlett
 6. for en flott kaka du har laget:)

  SvarSlett