søndag 10. oktober 2010

Bursdagen min!

Jippi! I dag har jeg bursdag, og jeg har laget kaker. Jeg lagde Bringebær cupcakes med bringebærkrem, en oppskrift jeg har hentet på http://www.detsoteliv.no/
Bringebærmuffins:

150 g smør
2 dl sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
0,5 dl matfløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl bringebærBringebærkrem:

2 dl bringebær
2 ss sukker
0,5 ss sitronsaft
--
125 g melis
125 g smør
1 ts vaniljeessens

Pynt:
Friske bringebær eller kakestrøssel
Du gjør:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør inn vaniljeessens. Sikt mel og bakepulver, bland dette inn i deigen sammen med matfløte, og rør deigen glatt og klumpfri. Vend i bringebær tilslutt.
Sett papirformene op muffinsbrett og full formene så de blir maks 2/3 fulle. Stek muffinsene i ovn ved 200 grader i ca 15 minutter, til de gyldene og gjennomstekte. Avkjøl de.
Til bringebærkremen lager du først i stand bringebærsaus. Varm opp bringebærene i en liten kjele med sukker og sitronsaft. Mos bringebærene med en gaffel. Sil bringebærene gjennom en sil så du får fjernet de små bringebærstenene. Mål opp 50 g av sausen, og la den bli helt kald før du bruker den til bringebærkremen.
Pisk deretter mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og kald bringebærsaus til en luftig bringebærkrem. Smør bringebærkremen på muffinsene, eller sprøyt fine topper på muffinsene.
Pynt med friske bringebær eller kakestrøssel!

2 kommentarer:

  1. Nam, nam! Håpe du har hatt ein flotte dag! Klem fra m, v og b

    SvarSlett
  2. Hihi! Tusen takk! Hvilken kake vil du ha i morgen?

    SvarSlett