lørdag 2. oktober 2010

Bursdagskake til mamma!

I dag har mamma bursdag, og jeg har vært i besøk. Vi er en kakeglad familie, så her var det mange kaker å velge mellom:) Jeg hadde med meg en deilig bringebærkake.

Bunn:
337g oreokjeks
100g smør, smeltet
Bringebærmoussen:
400 g frosne bringebær
90 g sukker
4 gelatinplater
4 ½ dl fløte


Topp:


1 pk bringebærgele
Pynt:
Sjokolade, bær..
Knus kjeksene og bland dem med smeltet smør. Kle en form en rund form med bakepapir. Smør kakesmulene ut i bunnen, og sett i kjøleskapet.


Tin de frosne bringebærene og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sil slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.


Varm opp 1/3 av bringebærene i en liten kaserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de er oppløst. Trekk kaserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde pureen.


Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over sjokoladebunnen i formen. Pass på at toppen blir helt jamn. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå noen til til moussen er stivnet.
Lag geleen etter anvisning på pakken. Avkjøl geleen i kjøleskapet eller frysen. Hell så geleen forsiktig over bringebærmoussen og sett kaken tilbake i kjøleskapet.Kaken er klar til servering når geleen er stivnet.Pynt kaken etter eget ønske.

2 kommentarer:

  1. Den så fantastisk god ut, skal lage den i helgen.

    SvarSlett
  2. Tusen takk:) Den er veldig god. Jeg synes den er enda lettere å lage i rund form:)

    SvarSlett