fredag 15. oktober 2010

Snickerskake

I går lagde jeg snickerskake til pappa! Det er en kake som kombinerer salt og søtt, akkurat som snickerssjokoladen gjør!

Bunn:

3 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g ritz-kjeks
125 g peanøtter

Du gjør:
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret, vaniljesukker og bakepulver litt etter litt mens du visper. Fortsett å vispe til blandingen er seig og blank. Legg ritz-kjeksene i en plastpose og rull over med en kjevle så kjeksene knuses. Grovhakk peanøttene, eller kjør dem i en kjøkkenmaskin. Bland kjekssmulene og peanøttene inn i marengsen. Hell røren i en form (ca 26 cm) som er smurt med olje eller formfett. Bruk bakepapir i bunnen så du får kaken ut når den er ferdig. Stek kaken på 170 grader i ca 20-25 min. La kaken hvile i formen i 10 min, før du hvelver den over på rist for avkjøling.

Glasur:
100 g kokesjokolade
50 g smør
50 g melis
3 eggeplommer
3 dl fløte

Du gjør:
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Smelt sjokoladen sammen med smøret, og avkjøl blandingen. Når sjokoladesmøret er avkjølt blandes det inn i eggedosisen til en sjokoladesaus.
Legg kaken på et fat. Stivpisk fløten og smør kremen utover kaken. Ha sjokoladesausen i en sprøytepose og sprøyt et vilkårlig mønster på kaken. Pynt kaken etter eget ønske. Jeg har pyntet med friske jordbær. Salte peanøtter passer også godt til å pynte med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar