onsdag 6. oktober 2010

Blåbærdrøm

Årets blåbærsesong er nærmest ferdig, men om du har vært så heldig og fylt opp frysen kan du lage mye godt. Tidligere i høst lage jeg en frisk blåbærkake med nøttebunn.


Nøttebunn:

2 store eggehviter
100 g sukker
125 g malte hasselnøtter
Salt


Blåbærmousse:
400 g frosne blåbær
90 g sukker
4 gelatinplater
4 ½ dl fløte


Visp eggehvitene med bitte litt salt til eggehvitene begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middles hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du får en tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen I en godt smurt kakeform. (kantene kan kles med bakepapir)
Stek nøttebunnen ved 175 grader I ca 25 min. Avkjøl bunnen, vask kakeformen og sett rundt nøttebunnen igjen. Kle formen med bakepapir langs kantene.
Tin de frosne blåbærene og kjør dem sammen med sukkert I en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sil slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene I kaldt vann.
Varm opp 1/3 av blåbærene i en liten kaserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blåbærpureen til de er oppløst. Trekk kaserollen vekk frå varmen og rør inn resten av den kalde pureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over nøttebunnen i formen. Pass på at toppen blir helt jevn. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå noen timer til moussen er stivnet.
Pynt med friske blåbær og sikt over litt melis.
Tips: Om du ikke har friske blåbær å pynte med, kan du gjerne bruke frosne blåbær og legge et gelelokk over.


1 kommentar:

  1. Denne såg utrolig deilig ut!! Skal få laget den sjøl iløpet av helgen :) Så kjekk blogg du har laget Julie :)

    SvarSlett