lørdag 30. oktober 2010

Budapestkake

I dag kommer en oppskrift på Budapestkake. Dette er en kake som min mamma har laget mye, og fått masse skryt for. Det er ikke så rart, for den er kjempe god. Jeg laget denne kaken til dåpen forrige helg, og kaken, den var det mange som likte.

Bunn:
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk vaniljesauspulver u/koking
100 g hakkede mandler/mandelflak

Fyll:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
400 g skogsbærblanding

Du gjør:
Stivpisk sukker og eggehviter. Rør forsiktig i vaniljesauspulveret. Kle en langpanne med bakepapir, og bre røren forsiktig utover. Dryss hakkede mandler/mandelflak utover. Stek kaken i ovnen ved 170 grader i 20 minutter. Vend den stekte kaken over på et stykke bakepapir, og la den avkjøles med langpannen over.
Pisk fløte og sukker til krem. Bre kremen over kaken og fordel skogsbærene utover. Rull kaken sammen og legg på et fat med skjøten ned.

Tips!
Kaken egner seg godt for frysing.

4 kommentarer:

  1. Åhh, denne kaka ser nydelig ut:) Må prøves en gang:)

    Ha en fin lørdag! :)
    mvh siv anita

    SvarSlett
  2. Tusen takk:D Den er kjempe god!
    Ha en fin kveld:)

    SvarSlett
  3. Verdens beste kake...? :O)

    Helsing Tia

    SvarSlett