mandag 3. oktober 2011

Epleboller

Her er oppskriften på epleboller med kanel. En herlig oppskrift som bare må prøves!

Bolledeig:
50 g fersk gjær
2,5 dl lunken melk/fløte
100 g sukker
3 egg              
100 g smør, i terninger
Ca 600-700 g spelt
Fyll:
Smør, smeltet
Sukker
Kanel
Pynt:
Glasur

Du gjør:
Rør ut gjæren i melken, og tilsett de øvrige ingrediensene, med unntak av smøret og litt av melet(hold alltid igjen litt av melet for å kunne tilpasse deigen og unngå at den blir for kompakt). Kjør deigen i kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett smøret i terninger, og kjør kjøkkenmaskinen i ytterligere 10 minutter til smøret er innarbeidet i deigen. Sett deigen til heving et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse(det tar ca 30-60 min).

Når deigen er ferdig hevet, ha den ut på bordet og del den i 2 emner. Kjevle hvert emne til et rektangel. Pensle hvert rektangel med smeltet smør. Strø over godt med sukker og kanel, og rull sammen. Del i passende biter, ca 2-3 cm tykke. Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk bollene litt ”flate”, og legg et klede over. La bollene heve til dobbel størrelse.
Lag en liten fordypning i midten av hver bolle, og ha en spiseskje med eplemos oppi.
Stek bollene midt i ovnen, ved 225 grader, i ca 10 minutter, eller til de har fått en gyllen farge og er ferdigstekt. Avkjøl bollene på rist.
Lag glasuren av melis og eggehvite/vann. Pynt bollene med glasur og server!

1 kommentar:

  1. Hei på deg Julie;)
    Din tante har endelig begynt å gjøre det hun egentlig har villet gjøre veldig lenge. Har begynt på en bechelor i sykepleie, på Betanien diakonale høyskole. Det var veldig, veldig uvant og nesten litt uvirkelig den først måneden. Men nå begynner det å kjennes bra ut og jeg stor trives.
    Klem fra tante Trine:)

    SvarSlett