tirsdag 11. oktober 2011

Pavlova med jordbær og kiwi

I går hadde jeg bursdag, og ettersom jeg har mye å gjøre om dagene, valgte jeg noen enkle kaker til besøket. En av dem var Pavlova med jordbær og kiwi. Oppskriften er hentet fra Det søte liv.

Til 1 Pavlova kake trenger du:
4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts eddik
1,5 ss maizena
Fyll:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
Pynt:
1 kurv jordbær
2 kiwi

Du gjør:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge, ca 20 min, til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig inn eddik og maizena. 
Tegn opp en sirkel med ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen, slik at du får en liten og tykk kake.  Bruk en slikkepott til å jevne til kantene. Glatt til kaken på toppen, og lag en liten grop på toppen av den.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru temperaturen ned til 150 grader straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 ½ time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med kiwi og friske jordbær. Server kaken samme dag som den er pyntet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar