mandag 26. september 2011

Eplemos med norske epler

De norske eplene har kommet i butikkene for lenge siden. Det finnes mye en kan lage av de deilige eplene, foreksempel eplemos. Eplemosen kan fryses ned i små porsjoner, så har du deilig eplemos utover vinteren. Jeg valgte å lage eplemos smakssatt med kanel.

Du trenger:
1 kg norske epler
1 ½ dl vann
2-3 kanelstenger
3 dl sukker

Du gjør:
Del eplene i to eller fire og sett dem til koking med vann og kanelstenger i en egnet kjele. Kok eplene til de er helt møre. Mos eplene mens de er varme, ved hjelp av et moseapparat eller lignende. Vil du ha biter i mosen må du ta ut noen eplebåter og skjære opp i passe biter. Ha bitene oppi kjelen sammen med mosen igjen og sett den på varmen igjen. Tilsett sukkeret. Kok eplemosen videre i 7-8 minutter under omrøring.
Ta ut kanelstengene og ha eplemosen over i egnet emballasje. Pågrunn av dårlig holdbarhet er det en fordel å fryse den ned i små begre.

1 kommentar: