mandag 24. oktober 2011

Fromasjkake med pasjonsfrukt

Dette er en fantastisk god og frisk kake med smak av pasjonsfrukt. Fordi den innholder en del pasjonsfrukt er den litt kostbar.

Bunn:
200 g lyse kjeks
150 g smør
Pasjonsfruktfromasj:
20 pasjonsfrukter
200 g sukker       
4 egg                                       
3 dl kremfløte
10 plater gelatin
Pynt:
Pasjonsfrukt
Bringebær
Jordbær
Sjokoladedekor

Du gjør:
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Sett en kakering (26 cm i diameter) på et fat og press kjeksblandingen i bunnen og godt inntil kanten på formen. Sett kaken kaldt.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet med en spiseskje. Bruk en stavmikser eller food processor og kjør pasjonsfrukten noen sekunder, slik at steinene knuses litt. Press pasjonsfruktmassen gjennom en sikt, slik at alle steiner fjernes og du står igjen med en gul, steinfri saft. Det skal bli ca 2 dl eller mer med pasjonsfruktsaft.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp pasjonsfruktsaften i en liten kjele. Klem ut vannet av gelatinen, og ha i den varme pasjonsfruktsaften. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl til den er lunken.
Skill eggene. Pisk eggeplommene og sukkeret luftig. Tilsett den avkjølte pasjonsfruktsaften. Pisk kremfløten stiv og vend i. Pisk deretter eggehvitene stive og vend i. Rør med en stålvisp til alt er godt blandet og luftig. Hell blandingen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med kniv, og fjern kakeringen. Pynt kaken og server.

1 kommentar:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

    SvarSlett