søndag 17. juli 2011

Jordbærmoussekake

Tidligere har jeg laget ulike bærmousser. Denne gangen ville jeg prøve jorbærmousse med friske, norske jordbær. Sjokolade og jordbær passer godt sammen, derfor valgte jeg å lage en deilig browniebunn.

Browniebunn:
100 g smør
100 g kokesjokolade
2,5 dl sukker
3 store egg
2 dl spelt
75 g valnøtter

Jordbærmousse:
500 g friske jordbær
1 pk jordbærgelépulver
2 dl vann
150 g kremost naturell
3 ss melis
3 dl kremfløte
”den hvite kremen” fra dots- eller oreokjeks

Pynt:
1 pk mørke dots- eller oreokjeks
Friske jordbær

Du gjør:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker sammen. Rør i sjokoladesmøret. Vend så i spelt, og tilslutt grovhakkede valnøtter.
Ha deigen i en rund springform, 24 cm, men bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Til jordbærmoussen moses først jordbærene (moses med stavmikser eller i foodprocessor). Løs opp jordbærgelépulveret i 2 dl kokende vann. Rør dette inn i jordbærmosen. Pisk kremosten luftig sammen med melis. Ta kjeksene fra hverandre og skrap av det hvite fyllet inni. Pisk dette inn i kremostblandingen. Rør så inn jordbær- og gelémosen. Rør godt så alt blir jevnt blandet. Tilslutt piskes kremfløten til stiv krem og blandes inn. rør godt, og bruk gjerne en stålvisp så moussen blir jevn og luftig.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et fat og fest kakeringen godt rundt kaken igjen. Det må være helt tett rundt kanten. Hell i jordbærmoussen og sett kaken i kjøleskapet i 4-5 timer, til jordbærmoussen har blitt helt stiv.
Fjern kakeringen. Pynt med de mørke sjokoladekjeksene rundt hele kaken. Ha noen friske jordbær på toppen. Oppbevar kaken i kjøleskap frem til servering.

3 kommentarer:

  1. Ser nydelig ut.. Spørs om jeg ikke må prøve ut denne
    Mvh
    Bjørnar Waage
    www.matlidenskap.com

    SvarSlett
  2. For en kake! Jeg blir mektig imponert.
    Er du glad i fisk, så inviterer jeg deg til nye oppskrifter på fisk og skalldyr denne uka på www.superkokken.no

    Tastes ved og beste hilsen fra Superkokken :-)

    SvarSlett
  3. denne blir også innmari god om man kutter ut brawnie bunn og bruker sukkerbrød isteden :D

    hilsen en som laget den på konditorlinje for 4 årsiden

    SvarSlett