Nøttebunn:
2 store eggehviter
100 g sukker
125 g malte hasselnøtter
Salt
Bringebærmousse:
400 g frosne bringebær
90 g sukker
4 gelatinplater
4 ½ dl fløte
Pynt:
200 g mørk sjokolade
Masse friske bær
Overhead ark
Du gjør:
Visp eggehvitene med bitte litt salt til eggehvitene begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt øker du hastigheten og pisker til du får en tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen I en godt smurt kakeform. (kantene kan kles med bakepapir)
Stek nøttebunnen ved 175 grader I ca 25 min. Avkjøl bunnen, vask kakeformen og sett rundt nøttebunnen igjen. Kle formen med bakepapir langs kantene.Tin de frosne bringebærene og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sil slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene I kaldt vann.
Varm opp 1/3 av bringebærene i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de er oppløst. Trekk kasserollen vekk frå varmen og rør inn resten av den kalde pureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over nøttebunnen i formen. Pass på at toppen blir helt jamn. Frys kaken.
Ta kaken ut av fryseren, fjern ringen og bakepapir. Sett kaken på et serveringsfat.
Finhakk og smelt sjokoladen. Klipp til overheadpapir, litt høyere enn kaken. Smør båndene med sjokolade og kle sidene på kaken med sjokoladebåndet. Prøv å unngå skjøter. Sett kaken i kjøleskapet minst 4-5 timer.
Like før servering fjerner du plasten og dekker toppen med friske bær.
Så lekkert det ble med sjokoladebåndet rundt kaken! Det må jeg teste ut en gang. Takk for tips!
SvarSlettM:)