søndag 24. april 2011

Tzatziki med olivenolje

Olivenolje er basen for den Mediterianske dietten fordi det blir sett på som noe av sunneste vi får fra naturen. Jeg som elsker mat fra middelhavslandene har selvfølgelig alltid en flaske god olivenolje stående på kjøkkenbenken. Her om dagen lagde jeg tzatziki med olivenolje, og det er ingen tvil, det var den beste tzatzikien jeg har smakt!

Du trenger:
1 beger yoghurt naturell
½ agurk
2-3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ts salt
Malt pepper

Du gjør:
Ha yoghurten i et kaffefilter, og la det stå å trekke over en kopp i rundt 30 minutter. Yoghurten skal ha en passe tykk konsistens.
Skrell og riv agurken på et råkostjern. Strø litt salt over og la det stå i 10 minutter. Saltet trekker vannet ut av agurken. Press resten vannet ut av agurken.
Ha yoghurten i en skål og bland inn agurk og presset hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar