onsdag 21. september 2011

Sjokoladesnurrer

Hva er vel bedre enn fersk gjærbakst og et krus med noe varmt i på mørke regnværsdager nå på høsten? Her er oppskriften på herlige sjokoladesnurrer med sjoklade- og kanelfyll!

Du trenger:
800-900 g spelt
5 dl melk/fløte       
25 g gjær
150 g sukker
1 ts kardemomme
¼ ts salt
1 egg
150 g mykt smør, i terninger

Fyll:
Kokesjokolade
Kanel
Sukker
Smør

Du gjør:
Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen, og elt den i ca 10 minutter på middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen, og smøret er godt eltet inn. Det tar ca 10 min. Øk farten underveis. Kle bakebollen med plast, og sett den til heving et lunt sted, i minst 1 time. Deigen skal nå være smidig og elastisk, og god å jobbe med.
Ha bolledeigen på et melet underlag og del den i to emner. Kjevle hvert emne ut til et rektangel og smør på mykt smør på halve rektangelet. Strø så sukker, kanel og finhakket sjokolade over. Brett den rene siden over sjokolade- og kanelfyllet, og kjevle lett over. Skjær strimler, som snurres og formes til knuter. Legg knutene på et bakepapirkledt stekebrett. Legg over et klede og la bollene heve til omtrent dobbel størrelse. Pensle bollene med sammenvispet egg og strø over perlesukker.  Stek bollene ved 225 grader i 8-12 min, avhenging av størrelsen på bollene og ovnens stekeegenskaper.
Avkjøl bollene på rist og server de ferske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar