torsdag 9. desember 2010

Sild til jul!

Jeg har laget to glass med sild, karrisild og rømmesild. Dette er mine favorittsilderetter, og smaker deilig på en skive grovt brød. Men husk å vanne ut silden, hvis ikke blir den altfor salt!

Rømmesild

3 kryddersildfileter
1 ss sukker
1 ss eddik
1,5 dl rømme

1/2 dl fløte
litt grovstøtt pepper

½ ts sennep
1 ss hakket gressløk
litt sitronsaft


Du gjør:

Legg silden i vann i 3-5 timer, så ikke den blir for salt.Rør sukkeret ut i eddiken og tilsett rømme, pepper, sennep, sitronsaft, gressløk. Bland dette godt sammen. Tilslutt tilsettes fløten som blandes godt i, og deretter silden som er skåret eller klippet i passe biter. La silden trekke til neste dag.

Karrisild

3 kryddersildfileter
3 dl lettrømme
1 ss karri
1 dl finhakket purre
1 lite eple , i små terninger
2 ss finhakket dill
Du gjør:
Legg sildefiletene i vann eller like deler vann 3-5 timer, så de ikke blir for salte. Skjær eller klipp silden i biter.Bland sammen sausen og hell den over silden. La silda stå og trekke ca 1 døgn før du serverer den.

1 kommentar:

  1. Mmm ... dette hørtes veldig godt ut! Har aldri tenkt på å lage eget sildepålegg, men det virker jo ikke altfor vanskelig. Hm. Skal definitivt tenke på å prøve dette en dag :D

    M:)

    SvarSlett