torsdag 30. desember 2010

Gullkarameller

På den nest siste dagen i 2010, ønsker jeg å dele oppskriften på Gullkarmeller med dere. Oppskriften gir ca 20 karameller.

Du trenger:
2 ½ dl fløte
125 g sukker
60 g glukose
150-200 g mørk sjokolade, 64 %
Du gjør:
Kok fløte, sukker og glukose på middels varme. Sett et steketermometer eller sukkertermometer i massen når den begynner å bli gyllen og tykne.Kok videre til karamellen oppnår eksakt 120 grader. Det er viktig å røre i karamellen av og til. Hell massen i en form dekket med bakepapir, ca 10x10 cm. Press overflaten jevn med fingrene når karamellen er litt avkjølt. Avkjøl den i romtemperatur i 4-5 timer.
Hvelv karamellmassen ut av formen, og trekk av bakepapiret. Skjær massen i ca 20 jevnstore karameller. Trill dem til kuler. Legg kulene på bakepapir, og la dem stå til neste dag.
Smelt sjokoladen i vannbad, og dypp karamellene i. La dem stå i kjøleskap noen minutter, så sjokoladen stivner. Pakk karamellene i cellofan og oppbevar dem kjølig i tett boks.

1 kommentar:

  1. De ser fantastisk gode ut!
    Den ser god ut!
    Jeg takker for et hyggelig bloggvennskap med alle besøk, koselige kommentarer,og for all inspirasjon jeg har fått.
    Ønsker deg et vidundelig
    godt nytt år!

    Klem fra Gry : )

    SvarSlett