mandag 27. desember 2010

Pistasjkuler!

Denne julen har jeg laget 5 sorter konfekt som jeg har gitt bort i gave. Mektig og deilig konfekt, helt hjemmelaget. Så derfor vil jeg de neste 5 dagene, dele oppskriftene med dere! I dag kommer oppskriften på pistasjkuler (oppskriften gir ca 20 stk.)

Du trenger:
200 g marsipan
Revet skall av 1 appelsin, godt skrubbet
Saften av ½ appelsin
Ca 150 g mørk sjokolade
Ca 150 g usaltede pistasjnøtter, fint hakket
Du gjør:
Elt sammen marsipan, revet skall og saft av appelsin. Trill 20 kuler av massen. Legg kulene på bakepapir. Ha de finhakkede pistasjnøttene i en bolle. Smelt sjokoladen over vannbad. Legg en og en marsipankule på en gaffel og dypp den i sjokoladen. Stryk av overflødig sjokolade mot kanten av bollen. Rull deretter kulene i pistasjnøttene. Det gjøres enklest ved å riste på bollen med nøttene. Oppbevar konfektene i tett boks, gjerne i kjøleskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar