torsdag 23. desember 2010

Rekesalat

I forrige uke hadde jeg julelunsj, og i den anledning serverte jeg blant annet hjemmelaget rekesalat.

Grovt speltrundstykke med rekesalat
Du trenger:
150 – 200 g reker
En stangselleripinne
3-4 paprikaringer
3-4 cm purreløk
1/2 chili (uten frø)
2 ss lettrømme
2 ss majones
Litt tabasco
Du gjør:
Tøm av eventuell lake på rekene og tørk dem god med kjøkkenpapir. Skjær stangselleri i biter, purreløk i halve biter og finhakk paprika og chili. Chilien er valgfri, men gjør salaten litt ekstra spenstig.
Bland rømme, majones og noen dråper tabasco. Tabascoen er ikke ment til å gjøre salaten sterk, den skal bare gi en rund og fin peppersmak.
Bland det hele sammen. Rekesalaten skal være forholdsviss “tørr” så det er bedre å begynne med litt for lite majones og rømme, enn litt for mye. Når den får stå litt vil den uansett bli litt mer rennende av en eller annen mystisk kjemisk grunn. Kan oppbevares i tett boks i kjøleskap i 4-5 dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar